Tätä kakkua oli tarjolla synttäreiden aikaan, Kakun koristelu jäänyt puolitiehen..Nyt kuvaa katsoessa huomaan! :) Ohjeen löysin Open Cafen blogista.

Pohja


200 g Dominokeksejä

75 g voita

 

Täyte

5 liivatelehteä

1 prk Flora Vanillaa

400 g Mascarponejuustoa

1 dl appelsiinimarmeladia

1 prk veriappelsiinijogurttia

200 g valkosuklaata

1 dl appelsiinimehua

 

Kiille

3 liivatelehteä

3 dl appelsiinimehua

 

Murskaa keksit ja lisää keksimurujen joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos reunavuoan sisään lautasen päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto, appelsiinijugurtti ja appelsiinimarmeladi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.