Omenamarmeladi uhkasi vanheta jääkaappiin enkä raskinut poiskaan heittää. Tulipahan tehtyä pikkuleipiä...
Tässä resepti;
150g margariinia tai voita
1 1/2dl sokeria
2 munaa
1tl raastettua appelsiininkuorta (jätin pois)
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Päälle;
paistonkestävää marmeladia
Koristeeksi;
tomusokeri/ app.mehu
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Sekoita vaahtoon hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita
taikinaan tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi. Kaikki kolme tankoa mahtuvat
samalle pellille. Painele taikinatangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuutia. Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin paljon, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen. Pursota seosta marmeladiraidan molemmin puolin. Leikkaa tangot terävällä veitsellä vähän vinoiksi viipaleiksi..
Kommentit