Omenamarmeladi uhkasi vanheta jääkaappiin enkä raskinut poiskaan heittää. Tulipahan tehtyä pikkuleipiä...

Tässä resepti;

150g margariinia tai voita

1 1/2dl sokeria

2 munaa

1tl raastettua appelsiininkuorta (jätin pois)

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Päälle;

paistonkestävää marmeladia

Koristeeksi;

tomusokeri/ app.mehu

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.

Sekoita vaahtoon hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita

taikinaan tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi. Kaikki kolme tankoa mahtuvat

samalle pellille. Painele taikinatangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuutia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin paljon, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen. Pursota seosta marmeladiraidan molemmin puolin. Leikkaa tangot terävällä veitsellä vähän vinoiksi viipaleiksi..