1245260942_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myös tämän herkullisen ohjeen löysin Open cafen sivulta. Ja naapurilta sain sopivasti raparperia, niin piti alkaa kokeileen. Hyvää oli!

Pohja;

250gr margariinia

2dl sokeria

6 keltuaista

3dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

2dl maitoa

 

Marenki;

6 valkuaista

3dl sokeria

 

Raparperihillo;

500gr raparperipaloja

2,5dl hillosokeria

1dl fariinisokeria

 

Väliin lisäksi;

1prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

Valmista ensin hillo. Sekoita raparperipalat ja sokerit kattilassa ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Kaada hillo kuumennettuun tölkkiin, sulje tiiviisti ja jäähdytä. Säilytä viileässä. Tämän tein edellisenä päivänä ennen piirakan tekoa.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Leivtä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa 30minuuttia. Jäähdytä. Pakasta pohjalevy leivinpapereineen, jotta sitä on helpompi käsitellä.

Ota pohjalevy pakastimesta. laikkaa levy jäisenä kahteen osaan. Käännä toinen levy tarjottimelle leivinpaperi ylöspäin. Poista paperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä pohjalevylle ensin 2-3dl raparperihilloa ja sen päälle kermavaahto. Nosta toinen levy kerman päälle.

Laitoin uudelleen pakkaseen niin oli helpompi jäisenä leikata paloiksi.